Over mij

Inge De Paepe

Ik ben Inge, geboren in 1973. Ik maakte al als jong meisje de keuze voor het onderwijs. Eerst wou ik kleuterleidster worden, nadien leerkracht lager onderwijs maar in het secundair onderwijs groeide mijn voorliefde voor wiskunde.

​In 1995 beëindigde ik mijn universitaire studies Wiskunde optie Toegepaste Wiskunde aan de Universiteit Gent en behaalde daarnaast ook mijn pedagogisch diploma (aggregaat).

Daarna gaf ik verschillende jaren les in het secundair onderwijs in diverse richtingen. Jammer genoeg bleef het bij vervangingsopdrachten.

​Er even tussenuit

Na 4 jaar schommelen tussen periodes van werkloosheid en vervangingsopdrachten besliste ik om het onderwijs vaarwel te zeggen en een job te zoeken in 'de privé'. Om mijn kansen te verhogen heb ik gelijktijdig de bijkomende studie Actuariële Wetenschappen gedaan. Tijdens deze studie heb ik werken en studeren gecombineerd. Na het behalen van het diploma van deze tweejarige opleiding werd het voor mij duidelijk dat ik het onderwijs heel erg miste. Ik miste het contact met de leerlingen, ik miste het om jonge mensen dingen bij te leren, om jonge mensen te zien groeien. Daarom besliste ik (na deze 'pauze' van 2 jaar) om opnieuw te solliciteren in het onderwijs.

Coach als lerarenopleider

In 2002 kon ik starten als lerarenopleider aan de Erasmushogeschool Brussel voor de opleiding Bachelor Lager Onderwijs. Ik werd verantwoordelijk voor het opleidingsonderdeel Wiskunde voor de 3 opleidingsjaren. In 2008 kwam daar het opleidingsonderdeel Wiskundige Initiatie bij binnen de opleiding Bachelor Kleuteronderwijs. Naast mijn lesopdracht was ik van 2005 tot 2015 coördinator intergenerationeel werken. Een samenwerking tussen een lagere school, de lerarenopleiding en een woonzorgcentrum.

​Als lerarenopleider had ik een goede mix gevonden tussen het lesgeven en begeleiden van studenten. Ik heb studenten zien groeien in hun kijken naar wiskunde, in hun aanpak én als persoon. Meer en meer haalde ik vooral voldoening uit het praten en begeleiden van jongeren.

​Coach als ouder

In 2001 werd ik mama van onze eerste tweeling, twee jongens Torben en Kobe. In 2004 volgde onze tweede tweeling, 2 meisjes Jutta en Nala. Mama zijn van 4 kinderen is een verrijkende ervaring. Het is fantastisch om peuters te zien opgroeien tot zelfstandige kleuters, lagere schoolkinderen en jongvolwassenen. Als ouder is het een proces van vallen en opstaan, van vasthouden en loslaten, van geven en nemen. In 2016 koos ik er bewust voor een stap terug te zetten uit de lerarenopleiding om meer tijd te maken voor het gezin.

​Coach als beroep

De voorbije jaren werd voor mij steeds duidelijker dat het coachen mij veel voldoening geeft. Ik vind het fantastisch om te zien hoe ik als coach iemand kan helpen om persoonlijk te groeien. Ik besliste daarom om een coachopleiding te volgen en van coaching mijn beroep te maken. Ik volgde de ICF certified ‘Integrale coach Essentials en Professional’ bij YourCoach. Ondertussen ben ik lid van ICF (International Coach Federation).

Hoe kan Inge De Paepe je helpen?

Contacteer Inge vrijblijvend