Mentaal welzijn van jongeren

06/12/2020 - 12:04

Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/12/01/jongeren-mentaal-welzijn/

Het zijn moeilijke tijden voor jongeren. Meer en meer meisjes en jongens hebben nood aan een goed gesprek, een luisterend oor. De wachtlijst bij psychologen is lang. Wacht echter niet te lang om er over te praten. Weet dat je ook steeds terecht kan bij online kanalen waar je gratis en anoniem terecht kan met je verhalen.

  • WAT WAT : Als je jong bent zit je met 1001 vragen. WAT WAT is er voor iedereen die het even niet weet. Bij zowel spannende als moeilijke momenten. WAT WAT, jij weet!
  • Awel : Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal, een probleem.
  • CAW : Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Dat hoort bij het leven. Je kan dan in alle vertrouwen terecht bij een hulpverlener van het CAW.
  • Zelfmoordlijn 1813 - België
  • CLB-chat : Op de chat praat je met een medewerker van het CLB. Je kan je verhaal vertellen, een vraag stellen, … of samen met je chatbegeleider bekijken wat je zou willen bereiken, en hoe je dat kan aanpakken.

Podcast-tip

Vind kalmte in een wereld die schreeuwt. Podcast van Nicolas Overmeire & Jef Willem (Eagl) die mentale gezondheid bespreekbaar maakt : Onbespreekbaar

Kinder- en jongerencoaches

Naast psychologen staan ook kinder- en jongerencoaches voor je klaar. Ga op zoek naar een coach bij jou in de buurt waarbij jij je goed voelt. Praten is niet gek, praten helpt.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/12/01/jongeren-mentaal-welzijn/