Intergenerationeel werken (teamgericht)

Beschrijving

Wilt u met uw leerlingen een uitdaging aangaan? Wilt u leren van de massa's ervaring van de oudere generaties? Wilt u de meerwaarde voelen van samenwerken met ouderen? Bent u nieuwsgierig hoe u wiskunde en STEM kan uitwerken voor leerlingen en ouderen? Dan zit u bij deze vorming aan het juiste adres.

De vorming start met een uiteenzetting van intergenerationeel werken. Wat is intergenerationeel werken? Waarom zou u intergenerationeel werken? Valt dit binnen de leerplannen (ZILL, OVSG, GO!) van het lager onderwijs? De uiteenzetting steunt op een jarenlange samenwerking tussen een basisschool en een woonzorgcentrum waardoor het verhaal geïllustreerd wordt met heel veel beeldmateriaal en voorbeelden. In een tweede deel zoomen we in op mogelijke wiskunde- en STEM-activiteiten met bewoners die de voorbije jaren met succes werden uitgewerkt. Naast de do's worden de don'ts binnen intergenerationeel werken zeker niet uit de weg gegaan. Met een heleboel voorbeelden gaat u na deze vorming ongetwijfeld geïnspireerd naar huis.

Doelgroep

Leerkrachten basisonderwijs (kleuter- en lager onderwijs)

Wanneer

Datum overeen te komen

Kostprijs

Basisprijs van 200 euro (excl. btw) per uur voor de eerste 20 deelnemers en 30 euro (excl. btw) per extra deelnemer per vorming. Daarnaast worden verplaatsingskosten aangerekend aan 0,50 euro per kilometer.

Hebt u interesse? Neem contact met ons op.