Computationeel denken met kinderen (teamgericht)

Beschrijving

De computer kunt u niet meer wegdenken uit het leven van de leerlingen. Wilt u graag de leerlingen vaardig leren omgaan met de computer? Wilt u werken aan de 21ste eeuw competentie computationeel denken? Wilt u graag de computer inzetten om de leerlingen te leren logisch redeneren? Wilt u graag een programmeertaal leren, maar weet u niet waar gestart? Wilt u graag aan de slag met programmeren met leerlingen? Zoek niet verder, deze workshop helpt u vooruit.

Tijdens de workshop staan we stil bij computationeel denken en maakt u kennis met verschillende mogelijkheden om te coderen met leerlingen van de lagere school. U zult tijdens de workshop ontdekken dat er geen grote informaticus in u moet schuilen om met leerlingen te coderen. Tijd nemen om verschillende mogelijkheden te ontdekken zorgt ervoor dat u na de workshop naar huis gaat met de goesting om samen met de leerling op 'codeeravontuur' te gaan. Tijdens de workshop leert u van en met elkaar. We zoeken naar een mogelijke leerlijn binnen uw school en er is voldoende tijd voor reflectie. Daarnaast kaderen we coderen en computationeel denken binnen het leerplan voor uw school (ZILL, OVSG of GO!).

U hebt voor deze workshop geen programmeerkennis nodig. Kunt u reeds programmeren hou er dan wel rekening mee dat collega's misschien minder programmeerkennis hebben dan uzelf. Basis computerkennis (bestanden openen, opslaan, ...) is wel gewenst. Om deze workshop vlot te laten verlopen is het belangrijk dat u een eigen laptop en/of tablet meebrengt. U hoeft niets op voorhand te installeren, alleen toegang tot een internetbrowser en/of app-stores (Android of apple) is voldoende. Internettoegang wordt ter plaatse voorzien.

Doelgroep

Leerkrachten lager- en kleuteronderwijs, zorgleerkrachten, directies lager- en kleuteronderwijs, studenten lager- en kleuteronderwijs

Wanneer

Datum overeen te komen

Kostprijs

Basisprijs van 200 euro (excl. btw) per uur voor de eerste 20 deelnemers en 30 euro (excl. btw) per extra deelnemer per vorming. Daarnaast worden verplaatsingskosten aangerekend aan 0,50 euro per kilometer.

Hebt u interesse? Neem contact met ons op.