Workshops voor leerkrachten kleuter- en lager onderwijs met invalshoek STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) en Wiskunde

Coaching in Onderwijs

Het Noorderlicht, een initiatief van Inge De Paepe, biedt teamworkshops en coaching aan voor leerkrachten in kleuter- en lager onderwijs. Als invalshoek voor zowel de workshops als de coaching heeft Inge gekozen voor wiskunde- en STEM-onderwijs (STEM = Science, Technology, Engineering en Mathematics).

Met een gevarieerd aanbod in teamworkshops voor wiskunde en STEM en een gepaste aanpak draagt Het Noorderlicht bij tot het professionaliseren, inspireren, stimuleren, ondersteunen en begeleiden van leerkrachten basisonderwijs.

Inge wil hiertoe bijdragen zodat ze voldoende vertrouwen krijgen om de nieuwsgierigheid van kinderen voor de wereld rondom hen te gebruiken als een basis voor uitdagend wiskunde- en STEM-onderwijs.

De keuze voor de naam 'Het Noorderlicht' is ontstaan uit Inge haar passie voor wetenschap en fotografie:

"Enerzijds roept het noorderlicht bij mij vele vragen op. Hoe ontstaat het noorderlicht? Wat zorgt voor de verscheidenheid aan kleuren in het noorderlicht? Waarom maakt het licht zulke grillige bewegingen? Waarom kan het noorderlicht niet overal ter wereld geobserveerd worden? Deze en nog veel meer vragen vinden hun antwoord binnen de wetenschap.

Anderzijds inspireert het noorderlicht mij en spreekt het tot de verbeelding. Voor menig reiziger en fotograaf ging een droom in vervulling tijdens het observeren en fotograferen van dit wonderlijk natuurfenomeen. Ook ikzelf heb meermaals het geluk gehad getuige te zijn van dit fantastisch schouwspel en telkens opnieuw werd ik me er heel erg bewust van dat we leven 'in' wetenschap. De wereld rondom ons heeft heel wat te bieden om mensen uit te dagen."

Wenst u graag meer informatie? Neem gerust contact op met Inge De Paepe.

Contacteer Inge De Paepe