Aanpak

Als basis voor de workshops en vormingen STEM wordt onderstaand STEM-model gebruikt (klik op de foto om het model te bekijken). Een model dat duidelijke visueel weergeeft hoe STEM-onderwijs er in het basisonderwijs uitziet. Dit model is een goede leidraad om zicht te krijgen op de noodzakelijke componenten voor goed STEM-onderwijs. Het model en zijn volledige uitleg kunt u nalezen op www.stembasis.be.

Aanpak

In samenspraak wordt er een op maat gemaakte vorming ontwikkeld die op uw eigen school zal georganiseerd worden. Deze workshops bevatten steeds een praktisch en theoretisch luik waarin het actief leren een centrale rol speelt. Daarnaast is er tijd voor vragen en feedback en zal er steeds ingezoomd worden op de transfer naar de eigen klaspraktijk. Alles wordt uiteraard gekaderd binnen de verschillende leerplannen (ZILL, OVSG, GO!).

Naast het aanbod STEM is er een uitgebreid aanbod vakinhoudelijke en vakdidactische workshops van wiskunde-onderwijs is het basisonderwijs. Hierbij ligt eveneens de nadruk op het zelf ervaren en leren van en met elkaar. De inhouden worden afgestemd op de eindtermen en de gevalideerde doelenkaders.

Naast teamgerichte vormingen staat Inge De Paepe steeds klaar om u en uw school te coachen voor zowel wiskunde als STEM. Tijdens een op maat gemaakte coaching gaan we samen actief op zoek naar de beste manier om uw vraag aan te pakken.

Wenst u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met Inge De Paepe.

Contacteer Inge De Paepe